Z konferencie SKGA

Dobrý deň priatelia.

V pondelok 28.11.2016 sa zástupcovia Prezídia ŽRGK zúčastnili na Konferenciach SKGA.
Prvou bola Konferencia SKGA združenia právnických osôb, kde sa jednalo u ukončenie činnosti tejto organizácie, nakoľko nebola v súlade s požiadavkami nového zákona o športe. Predovšetkým ako združenie právnických osôb by nemohla poberať dotácie a granty zo štátnych peňazí. Na konferencii sa odhlasovalo ukončenie činnosti združenia právnických osôb s tým, že od 1.1.2017 prejde do likvidácie.
Nasledovala druhá konferencia, tentoraz SKGA združenie fyzických osôb. Táto bola založená na začiatku tohto roku tak, aby bola v súlade so zákonom o športe. Zároveň počas letných mesiacov prebiehali rokovania s medzinárodnými golfovými autoritami (napr. EGA), aby táto organizácia bola akceptovaná ako „nástupca“ pôvodnej SKGA. Podľa správy sekretára SKGA p. Balgu, všetky organizácie túto zmenu akceptovali.
Po tomto prišiel volebný kolotoč, nakoľko bolo treba zvoliť orgány novovzniknutej organizácie.
Nové prezídium SKGA je v zložení:
Tomáš Stoklasa – prezident, Rastislav Antala a Miroslav Rusnák – víceprezidenti, Tibor Hubík, Martin Maršálek, Ivan Šebok,Martin Munka a Pavol Bielik.
Revízna komisia:
Slavomír Brudňák – kontrolór,  Ján Spura, Maroš Očadlík
Disciplinárna komisia:
Rastislav Michalák – predseda, Ján Pečo II – podpredseda a Peter Kadlíček.
Napriek tomu, že zo zúčastnených za ŽRGK boli do orgánov nominovaný viacerí členovia, nedostali dostatočnú podporu na zvolenie do orgánov, okrem Slavomíra Brudňáka.
Na záver by som skonštatoval, že táto Konferencia bola „len“ volebná. Na február sa pripravuje ďalšia, kde už bude na programe plán činností, rozpočet a iné dôležité dokumenty, ktoré budú mať dopad aj do klubov. Ďalej do tejto konferencie musíme mať „utrasený“ vzťah s GPR, aby sme mohli preukázať, že ŽRGK je naďalej riadným členom, tj. členom, ktorý má dlhodobo zmluvne zabezpečené ihrisko na území SR. V opačnom prípade budeme braní ako pridružený člen, s vyššími poplatkami za členov v SKGA, s nízky počtom hlasov, či inými dôsledkami.
Jirko Frolka

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *