Občasník č.3

Vážení golfoví priatelia, tak už sme tu zasa s Občasníkom. No veru je to tak, mesiac prebehol ako voda. Bolo dosť veľa akcií a ešte ich aj dosť chystáme na jún.
ŽRGK GOLF TOUR 2018 powered by ZDROJE ZEME
Tradičná pozvánka na turnaj z našej túry: Pohár prezidenta ŽRGK v Malackách, kde máme 9.6.2018 ďalšie kolo ŽRGK GOLF TOUR powered by ZDROJE ZEME. Očakávame, že sa opäť stretneme v hojnom počte. Zároveň pre všetkých, ktorí budú v okolí Malaciek už v piatok 8.6.2018 máme otvorený turnaj na 9 jamiek na Publicu. Je v zaujímavom celodennom formáte, takže kedykoľvek medzi 9,00 až 15,00 prídete, tak hráte.
Trochu mimo túru ale ešte stále aktuálne môžete prísť na turnaj HCP Nedeľa ŽRGK do Rožnova pod Radhošťom, ktorý je 3.6.2018. Je len pre našich členov a je zameraný predovšetkým pre hráčov s vyššími HCP. Aby stratili ostych z turnajov, podkuli sa v pravidlách a čo to odkúkali od lepších hráčov. Teda ak bude čo odkúkať. 🙂
Taktiež ako minulý rok sme partnerom na turnaji Zoznámili ste sa všetci?, ktorý bude 30.6.2018 v Malackách. Tak isto je deň pred týmto turnajom otvorený 9 jamkový rozohrávací turnaj na Publicu.
Linky na prihlásenie sa na turnaje sú vždy v texte.
AKÝ BOL MÁJ?
Pokračovali sme v ŽRGK GOLF TOUR 2018 v Ropiciach. A znovu nie jeden, ale zasa dva. Dospelácky a detský.
Ráno bolo jemne chladnejšie, potom sa začalo slnko škeriť, až sme sa doškerili. Búrkový mrak neďaleko nás prerušil turnaj na cca 2 hodiny, a to do dohrávky chýbalo asi 30 min. No takže tí, čo niečo vyhrali, dostávali aj ceny za trpezlivosť. Ale počasiu poručia len na východ od nás.
Spolu s dospelými mali svoj turnaj aj začínajúce deti. Obsadenie nebolo kompletné ako v Čeladnej, ale aj tak si to štvorica rozdala medzi sebou na parááádu.
Výsledková listina dospelých je TU.
Výsledková listina detí je TU.
Pripomíname, že v hodnotení celoročnej túry došlo oproti minulému roku k zmenám a tak sa do celkovej túry započítávajú všetci hráči, ktorí sa zúčastňujú našich turnajov. Kategórie sú rozdelené pre tých lepších, ktorí hrajú proti ihrisku (STB BRUTTO) a pre tých rekreačných, ktorí hrajú proti sebe (STB NETTO). Tieto priebežné výsledky je možné prezrieť TU.
Víťazom gratulujeme, porazeným odkaz „Pohár prezidenta ťa môže nakopnúť a keď nie, nakopne ťa prezident. 🙂 “ a vidíme sa v Malackách.

Okrem turnajov sme robili aj veci na propagáciu golfu. V rámci Národného dňa golfu sme mali dve akcie určené hlavne pre negolfistov a to pre mesto Žilina v Indoor Golf Centrum v Žiline a pre mesto Martin na cvičných plochách v obci Valča , pod heslom „Zoznámte sa s golfom“počas Národného dňa golfu. Na oboch akciách sa zúčastnilo zhruba 70 ľudí vo všetkých vekových kategóriách od detí, cez mládež, dospelých až po seniorov. Podujatia viedli profesionálny tréneri Roman Kianička a Lukáš Korda. Obe začali krátkou prezentáciou o golfe, kde bola uvedená história golfu, princípy hry a všeobecné informácie o golfe, ŽRGK a SKGA. Po prezentácii nasledovali praktické ukážky na cvičných plochách najmä na putting greene a odpaliskách. Väčšina návštevníkov konštatovala, že golf vôbec nie je jednoduchý šport, ale veľmi pekný a čo je potešiteľné, že viacerí návštevníci sa objednali na tréningy a zelenú kartu priamo na podujatí.

ŽRGK mal opäť svoje zastúpenie aj na novovzniknutej Slovakia Mid-Am Senior Tour v Báči. Seniori sa opäť presvedčili, že na našich greenoch sú aj lepší hráči. Naopak Ivana Mošková, si oproti minulému kolu o jedno miesto polepšila a vyhrala svoju kategóriu. Iva, kde sa ešte chceš posunúť??? 🙂 Gratulujeme.
Podobne juniori sa nestratili na Majstrovstvách stredných škôl v Skalici. Juraj Frolka sa priblížil svojmu životnému kolu a so skóre +4 z bielych to stačilo na celkové 6 miesto s 40 STB. Livka Škrovinová mala rovnako 40 STB za skóre +8 z modrých a rovnako obsadila 6 miesto. Najväčší „skokan dňa“ bola Natálka Šilhárová s 44 STB a celkovým 7 miestom. Pekne zahrala aj Radka Komlóšiová, ktorá uhrala 37 STB.
No a Prezídium tiež nedriemalo. Síce sme si nezlepšovali masívne HCP, ale pripravovali sme ďalšie aktivity.
JAMKOVKA
Tak Jamkovka sa úspešne rozbehla. Všetky info sú na webe (tak ako vždy), takže sledujte púť svojho favorita na tomto linku. Ja svojho favorita mám, aj vy? Mám 100 chutí vyhlásiť tipovaciu súťaž na víťaza jamkovky.
Pripomíname, prvé kolo je potrebné odohrať do 30.6.2018. Ale niektoré dvojice už môžu rozbehnúť aj druhé kolo.
KDE V JÚNI
Už otrepané, ale stále pravdivé: „Samozrejme že na ŽRGK GOLF TOUR“.  A zvlášť keď je to na prezidenta, či jeho pohár? Kto sa v to má vyznať. Ale prídite, na nikoho či na niečo to bude. 🙂
A že aj v iných termínoch je stále kde ísť, je vidno z nasledujúcej tabuľky.

Kedy Čo Kde Pre koho
3.6.2018 HCP Nedeľa ŽRGK Rožnov pod Radhoštem Bez obmedzenia
8.6.2018 ŽRGK HCP 9 jamiek Malacky Public Bez obmedzenia
9.6.2018 Pohár prezidenta ŽRGK Malacky Bez obmedzenia
9.6.2018 Regionálna TON Šurany Deti do 14 r. HCP od 26,5
10.6.2018 Regionálna TON Lozorno Deti do 14 r. HCP od 26,5
12. – 13.6.2018 ASGS Senior Tour Tále Seniori nad 50 rokov
15.-17.6.2018 SKGA Tour III. Black Stork Muži HCP do 11,4
Ženy HCP do 18,4
23.6.2018 Regionálna TON Trenčín Deti do 14 r. HCP od 26,5
26.-29.6.2018 T.O.B. BMW Slovak Amateur Championship 2018 Hrubá Borša Muži aj ženy Limit HCP 10,0
29.6.2018 ŽRGK HCP 9 jamiek Malacky Public Bez obmedzenia
30.6.2018 Zoznámili ste sa? Malacky Bez obmedzenia

Všetky info na stránkach www.skga.sk a www.asgs.sk

OSTATNÉ
No čo do ostatného? No dnes snád toľko, že robíme na tom, aby sme sa mohli hrať. Lebo „Kto sa hrá, nehnevá.“. Tak poďte sa hrať, hlavne, ale nie len, s nami.Jirko Frolka

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *