Najväčší turnaj roka

…je za nami. Mne sa zdal prekrásny, tak ako bolo aj počasie, ktoré bolo ako z rozprávky, až na sobotné raňajšie mrazíky, pre ktoré bol odložený štart o hodinu. Účasť hráčov takisto veľmi dobrá, veď viac ako sedemdesiat ľudí na turnaji je skvelé. Nie je to síce rekord (Hrubá Borša – 100), ale je to nadpriemer. Výkony boli skvelé najmä tých čo sa umiestnili na popredných priečkach. Gratulujem všetkým majstrom klubu v jednotlivých kategóriách a pre istotu pripomeniem, že majstrom/majsterkou klubu sú v kategóriách:

juniori                              Juraj Frolka
seniori                              Jaro Gajdošík
seniorky                         Mária Čermáková
majster                            Rolo Hnilica
majsterka                       Milka Kuchárová.

Veľký potlesk pre všetkých a majstrom „standing ovation“. Zaslúžia si to!!!

Konečne sme mali aj čas posedieť večer a trochu sa porozprávať. Práve dvojdňové turnaje nám dávajú možnosť spolu si vymeniť informácie, že čo vlastne robí prezídium a čo by chceli členovia. Raut bol na to ako stvorený. Veľká vďaka všetkým čo sa zúčasnili a úcta Nike, Eve, Jirkovi a Martinovi za dokonalú prípravu prekrásneho turnaja. Pár ľudí sa ma pýtalo, že aké dobré ceny sme dohodli. Nuž odpoveď je, že časť cien sme dohodli, ale turnaj sme dotovali v neobvyklej výške 7.500€. Máme filozofiu, že peniaze ktoré zoženieme do klubu patria klubu a jeho členom a tak Vám ich takýmto spôsobom vraciame. Dúfam, že ste spokojní.

Hádam jediným diskutabilným bodom boli štartovky. Na prezídiu sme sa dohodli, že majstrovstvá sú vážny turnaj a štartovka má byť podľa pravidiel. Z tohto dôvodu sme nechali štartovku generovať serverom a bez zásahov prezídia. A toľko ponôs na štartovky som ešte nepočul. Myslím, že sme Vás všetkých trochu „rozpačmali“ ohľadom požiadaviek kto s kým bude hrať a o koľkej, a nedajbože (stáva sa) kto s kým nechce hrať. A napokon má Eva s Martinom strašne veľa práce a aj tak nevedia všetkým vyhovieť. Myslím, že s tým asi treba prestať. Požiadavky, pokiaľ nie je vážny dôvod, je nutné minimalizovať. Prosím Vás o to. Budete hrať tak ako bude štartovka postavená. Argumenty ako „keď nebudem hrať s tým, tak neprídem“, sú neprípustné a veľmi nevhodné a neetické. Myslíte si, že na PGA je štartovka zostavená na základe požiadaviek? NIE. A výsledkom toho je, že niektorí členovia sa sťažujú, že nepoznajú ostatných členov, ale chcú hrať s tými istými celú túru.

Pred nami je posledný turnaj túry v Čeladnej na Old Course, 12.10.2019, na ktorý Vás srdečne pozývam a kde máte poslednú možnosť si vylepšiť celkové postavenie na túre. Turnaj už je vyvesený a prihlásiť sa môžete TU. Teším sa na Vás.

Na záver môžem povedať, že sezóna ešte nekončí a pripravujeme turnaj piatich klubov v Sebedraží, kde budeme súťažiť medzi sebou Agama, Bojnice, Scotland, Prvý žilinský golfový klub a my. O tejto akcii Vás budeme informovať.

Juraj Čermák

5 comments

  1. Ahojte,
    vážim si spoločenstvo ľudí v našom klube a rád sa s vami stretávam či na golfe alebo mimo neho. Nepoznám ani jedného človeka s ktorým by som mal problém hrať spolu vo flajte…
    Avšak mám na štartovku iný názor ako tu zaznel. Prepáč Juraj – je mi skutočne jedno ako robia štartovku na PGA. Na väčšine amatérskych turnajov na ktorých som hral u nás (aj v CZ) nemali problém akceptovať, aby nás zaradili v určitom čase alebo aj spolu do flajtu, ak sme išli viacerí. Nemám nič proti spoznávaniu nových ľudí, ale vo flajte v ktorom sa dobre poznáme – máme sa 4 hodiny o čom baviť, vieme sa podpichnúť aj si robiť srandu. Sme v pohode, bavíme sa a možno tým dosahujeme aj lepšie golfové výsledky. Ten druhý aspekt je logistický, ak viacerí zdielame jeden dopravný prostriedok – máme minimálne prestojové časy.
    Takže – súhlasím s tým že majstrovský turnaj je vážna vec a oceňujem ako dobrú skúsenosť generovanie štartovky cez SKGA server (aspoň viem aké to bude v PGA :-)). Verím, že s požiadavkami na štartovku môžete mať problém – ale doteraz ste ich zvládali výborne – a keď sa nedalo vyhovieť tak to bolo OK. Rád by som, aby sme si túto črtu na našich turnajoch zachovali.
    Vlado Hric

    1. Vlado, dakujem za pochvalu a uznanie pre zostavovateľov štartoviek. Faktom ostáva, že požiadaviek je neúmerne veľa a dokonca protichodných. Vážnym dôvodom sme vždy vyhoveli a asi aj vyhovieme. Chceme to však minimalizovať. Vyskúšali sme server a aj ja som bol prekvapený nad zostavením flajtov. Možno by bolo lepšie zoradiť to podľa HCP a tak vytvoriť flajty. Musím však povedať, že logistické dôvody sú na mieste a nie ste jediní, ktorí chodia jedným autom. Na druhú stranu považujem za slušnosť ak ľudia počkajú na vyhlásenie víťazov a zatlieskajú im ( výnimkou sú rodičia s malými deťmi). V takomto prípade logistika ide bokom. V každom prípade ďakujem za názor, ktorý vezmeme do úvahy. Mňa iba mrzelo, že chlapci a dievčatá sa s prípravou turnaja narobili ako kone a napokon ich radosť pokazilo frfľanie na štartovky. Myslím, že organizátorm treba poďakovať a že hrám s niekým iným ako som si predstavoval je potrebné prehltnúť. Ešte raz ďakujem.

  2. Vážený golfisti, priatelia

    Zdá sa, že ja som ten kto nemal chodiť na turnaje ZRGK.
    Som si vedomý, že som pre ambicioznych hráčov veľká konkurencia
    Tak prepáčte.
    Som si toho vedomý a preto ozaj vážne hrám len Prezidentský pohár a Majstrovstvá klubu.
    Ostatné turnaje beriem ako krásne stretnutie s ludmi, ktorých mám rád.
    Nakoľko zasa má Juraj – prezident a král, zasa pravdu v tom, že sa nepoznáme starý a nový členovia nahrhujem aby štartovky boli odo dnes vždy robené ako volný los s podmienkou, že A nesmie hrať s B ak už spolu tento rok hrali.
    Budeme sa ďaleko lepšie poznať!
    Náš klub je najkrajší dôkaz, že priatelia vedia spolu existovať aj bez ihriska.
    Ďakujem, že môžem byť s VAMI.

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *